WordPress 4.2 “Powell” beschikbaar

24 april 2015

Sinds vandaag is WordPress 4.2 beschikbaar voor het publiek. Er zijn een aantal bug fixes doorgevoerd en nog een aantal verbeteringen. Eergisteren kwam WordPress 4.1.2. nog uit in verband met security issues.

Overzicht

Onderstaand een overzicht van alle grote hoogtepunten van deze update. We raden aan om niet zomaar te updaten aangezien er nog comptabiliteit problemen kunnen zijn met verschillende thema’s of plugins. Mocht u hier vragen over hebben of wil u dat wij dit voor u uitvoeren neem dan contact met ons op. Wij bieden ook technisch onderhoud aan zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

Een eenvoudigere manier om inhoud te delen

Selecteren, bewerken en publiceren. Wordt bekend met de verbeterde ‘Press this’ optie. Via het Extra menu kan je de ‘Press this’ toevoegen aan je bookmarks of koppelen op je home-scherm van je mobiel apparaat. Zodra dit is geïnstalleerd kan je nieuwe berichten delen met de snelheid van het licht. Het delen van favoriete video’s, afbeeldingen en tekst is nog nooit zo eenvoudig geweest. De onderstaande bookmarklet naar je bookmark balk slepen. Vervolgens kan je, als je op een pagina bent die je wilt delen, eenvoudig op ‘Dit publiceren‘ klikken.

Uitgebreide karakterset ondersteuning

Het schrijven in WordPress, onafhankelijke van je taal, is beter geworden. WordPress 4.2. biedt ondersteuning voor nieuwe karaktersets zoals Chinese, Japanse en Koreaanse karakters. Daarnaast ook muzikale, wiskundige symbolen en hiërogliefen. Maak je geen gebruik van deze karakters? Je kan nog steeds je lol op — emoji’s zijn nu beschikbaar in WordPress. Gebruik je creativiteit en verrijk je bericht met 💙, 🐸, 🐒, 🍕 en vele andere emoji’s.

En nog meer embeds

Links plakken vanuit Tumblr.com en Kickstarter en bekijk hoe de magie van de editor zijn werk doet. Met elke release zal het publiceren en bewerken steeds dichter bij elkaar komen.

Gestroomlijnde plugin updates

Vaarwel met het saaie laadscherm, hallo strakke en eenvoudige plugin updates. Klik op Nu bijwerken en zie wat de magie zal doen.

Thema’s wisselen met de Thema Customizer

Door de geïnstalleerde thema’s bladeren en previewen met de Thema Customizer. Zorg ervoor dat het thema er fantastisch uitziet met jouw content voordat deze wordt geactiveerd op de site. Voor een volledig overzicht klik hier.

Heeft u interesse of een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Opzij
GOUD Zuid-Holland
ALS patiëntenvereniging
Travel Around
New Dawn Coaching
SwissDeck