SSL certificaat; wat is het en waarom is het nodig?

12 oktober 2017

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen de bezoeker en uw website via een versleutelde verbinding verloopt. Bijvoorbeeld als een bezoeker een formulier verzend via uw website. Standaard is een verbinding niet beveiligd en kan informatie onderschept worden. Door het gebruik van een SSL-certificaat geeft u aan dat uw website betrouwbaar is. Voor de bezoeker is uw veilige website te herkennen aan een slotje in de adresbalk van de browser en herkenbaar aan HTTPS voor de url. Naast het feit dat de verbinding tussen uw website en de bezoeker veiliger is, zal een SSL certificaat ook een positieve uitwerking hebben op de Google ranking van uw website.

Type validaties

Domein validatie

Domein validatie (DV) is voornamelijk geschikt voor niet publieke websites. Er wordt gecontroleerd of de aanvrager beschikt over het beheer van domein. Na het installeren van het certificaat zal er in de adresbalk een groen slotje worden weergegeven.

Organisatie validatie

Organisatie validatie (OV) is voornamelijk geschikt voor publieke websites zonder commerciële doeleinden. Naast de controle wat betreft het beheer van het domein worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Na het installeren van het certificaat zal er in de adresbalk een groen slotje worden weergegeven.

Uitgebreide validatie

Uitgebreide validatie (EV of Extended Validation) is voornamelijk geschikt voor publieke websites met commerciële doeleinden zoals bijvoorbeeld webshops. Naast de controle voor het beheer van het domein worden de bedrijfsgegevens gecontroleerd met behulp van een openbaar register, zoals het handelsregister van het KVK. Na het installeren van het certificaat zal de bedrijfsnaam en een groen slotje in de adresbalk worden weergegeven.

Wetgeving omtrent SSL

In de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) staat dat het verplicht is om persoonsgegevens te beveiligen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet er op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes voor het niet naleven van de wet kunnen oplopen tot ruim € 4000,-. Daarnaast loopt je als bedrijf ook het risico dat u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Vanaf mei 2018 gaat de Europese wet General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht em zal de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen. De regels worden strenger en de bezoeker moet expliciet akkoord geven dat de gegevens mogen worden verwerkt. Boetes voor het niet naleven van de wet kunnen oplopen tot 20 miljoen euro.

Aanvragen en installeren van een SSL certificaat

Het aanvragen van een SSL certificaat kan op verschillende manieren en is tevens afhankelijk van uw hosting partij. Daarnaast moeten er wijzigingen worden gemaakt aan uw website om de SSL verbinding goed te laten werken. Wij helpen u hier graag mee, klik hier om contact met ons op te nemen.

Heeft u interesse of een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

SwissDeck
Opzij
Waste2Wear
ALS patiëntenvereniging
Travel Around
Loyal Partners