WordPress groeit onverminderd door

10 december 2013

WordPress laat concurrenten als Joomla! en Drupal ver achter zich wat betreft marktaandeel blijkt uit verschillende onderzoeken. WordPress heeft per 1 december 2013 59,6% marktaandeel en dit groeit onververminderd door.

Populariteit WordPress

WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken, de eerste gebruikers waren op één hand te tellen. Alles wat je hier ziet, van documentatie tot de code, is gemaakt door en voor de WordPress gebruikers. WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er tienduizenden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling hiervan. WordPress is ontstaan uit een wens om een publicatie systeem te maken die gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL . Wij hebben er om deze en vele andere redenen voor gekozen om websites en webwinkels te maken met WordPress. Het grote voordeel van WordPress is gebruiksvriendelijkheid. Sinds jaar en dag hanteert WordPress dezelfde intuïtieve interface en blijft het overzichtelijk. Het is dan ook niet vreemd dat het erg eenvoudig is om de content van de website bij te houden. Inmiddels komen er per dag tientallen plugins en thema’s bij en voegen veel ontwikkelaars bijna maandelijks nieuwe functionaliteit toe aan plugins. Om dit te ondersteunen bieden wij onderhouds pakketten aan.

Marktaandeel WordPress

Waar WordPress voorheen werd gezien als blog platform is het inmiddels een volwassen CMS geworden die de concurrentie achter zich laat. Het marktaandeel is in het afgelopen jaar gegroeid met bijna 5%. Wij verwachten dat de groei ook het komende jaar nog hetzelfde zal zijn.

Heeft u interesse of een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Opzij
Loyal Partners
Het Schoutenhuis
Dance Xperience
Popkoor Prestige
van den Berg FD
Trivento
Xantara-it
Supergarant